Sabtu, 30 November 2019

Homemade Apple Tree Pecan Granola

Màybe it's the chànge inward weàther or màybe it's àll the fàll bàking I'm seeing on sociàl medià, but here's à fàct: I'm hungry! My àppetite is to a greater extent than thàn heàlthy these dàys, ànd insteàd of scàrfing simply ànything I've been màking àn endeavour to eàt something nutritious. Grànolà hàs been my go-to snàck làtely, but if you're non pàying speciàl àttention àt the grocery store, you'll come upwards dwelling alongside à bàg of grànolà màde alongside high fructose corn syrup. I'm sàd to sày this hàppened to me recently.



The dry out grànolà mixture is coàted alongside à combinàtion of àpplesàuce, àpple cider, ànd màple syrup. As yous mix yous volition encounter prissy big clumps divide ànd tiny quinoà pieces volition disperse into every nook ànd crànny. Spreàd the grànolà on à twosome of pàrchment-lined sail pàns ànd ànd bàke until dry out ànd crisp.

Apple-Pecàn Grànolà
Yields àbout half-dozen cups

This recipe càlls for uncooked quinoà. We used I HEART KEENWAH toàsted quinoà, àn orgànic heirloom Boliviàn tricolor royàl quinoà sent to us yesteryear Fàir Tràde USA. Any uncooked quinoà volition work, but tri-color looks pretty.

Ingredient:

  • 1/4 (300g) old-fàshioned rolled oàts
  • 1/2 loving cup (95g) uncooked quinoà
  • 1 loving cup (113g) pecàn hàlves
  • 1 loving cup (88g) diced dried àpples
  • 2 teàspoons dry soil cinnàmon
  • 1/2 teàspoon dry soil nutmeg
  • 1/8 teàspoon dry soil cloves
  • 1/4 teàspoon sàlt
  • 1/3 loving cup (100ml) lite olive oil
  • 1 teàspoon vànillà extràct
  • 1/2 loving cup (127g) unsweetened àpplesàuce
  • 2 tàblespoons àpple cider
  • 1/3 loving cup (100ml) pure màple syrup
  • 1/4 loving cup (36g) lite brownish sugàr
  • 3/4 loving cup (80g) dried white mulberries or golden ràisins


Directions;

  1. Preheàt oven to 325 degrees.
  2. Line 2 làrge bàking sheets alongside silicone bàking màts or pàrchment pàper.
  3. In à làrge bowl, toss the oàts, quinoà, pecàns, àpples, cinnàmon, nutmeg, cloves ànd sàlt together until combined.
  4. In à medium bowl, whisk together the oil, vànillà, àpplesàuce, cider, màple syrup ànd brownish sugàr. Pour into the làrge bowl over dry out ingredients, ànd mix until everything is moistened. Spreàd mixture onto the 2 bàking sheets ànd bàke for 45 minutes, màking certain to stir the grànolà every 10-15 minutes to forestall burning. Allow grànolà to cool for 20 minutes on the bàking sheet, or until it becomes theater ànd crunchy. Pour into à làrge bowl ànd stir inward the ràisins or mulberries.
  5. Cover tightly ànd shop àt room temperàture for upwards to 2 weeks.

0 comments:

Posting Komentar